Penyatuan atas keikhlasan, ADUN PAS dan Umno berbesan

Sunday, 19 October 2008

BAGAI PINANG DIBELAH DUA... Salleh Sheikh Ibrahim, 25, menyerahkan hantaran kepada isterinya, Ernie Muneerah Mohd Adhan, 25, selepas majlis akad nikah di Taman Sabariah semalam.KOTA BAHARU: Berdasarkan sifat ikhlas dan kasih sayang terhadap anak, Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bukit Bunga, Mohd Adhan Kechik dan ADUN Sungai Abong, Johor, Dr. Sheikh Ibrahim Salleh bersedia mengenepikan perbezaan politik untuk berbesan.

Sikap terbuka itu menyaksikan Salleh Sheikh Ibrahim, 25, semalam diijabkabulkan dengan Ernie Muneerah Mohd Adhan, 25.

Majlis akad nikah pasangan mempelai itu berlangsung di rumah Mohd Adhan di sini.

Sheikh Ibrahim berkata atas dasar kasih sayang, agama dan bangsa, perbezaan politik dapat diketepikan jika ada keikhlasan di dalam hati untuk memastikan anakanak bahagia.

"Perkahwinan anak kami ini memang ketentuan tuhan, jadi untuk lihat dari aspek yang lebih luas seperti pertemuan PAS dan Umno, ianya bermula daripada keikhlasan untuk bangsa, agama dan negara," katanya.

Bagi Mohd Adhan, hubungan anak perempuannya dengan menantunya tidak perlu dihalang atas sebab perbezaan parti kedua-dua bapa, kerana ia tidak menguntungkan mana-mana pihak dan sebaliknya mungkin memberikan kesan buruk.

"Sama dengan politik, kita tidak mahu mendapat susah kerana cuba menghalang sesuatu yang baik yang akhirnya membawa kesan kepada generasi akan datang," katanya.

Salleh dan Ernie Muneerah pernah bertemu sewaktu zaman persekolahan namun terpisah kerana pekerjaan keluarga.

"Tidak sangka pula saya akan bertemu semula sewaktu belajar di Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) ketika kami mengambil jurusan yang sama dalam kursus ijazah Biologi Molekul.

"Kami berkenalan rapat selama tiga tahun sebelum berkahwin hari ini (semalam)," kata Salleh dengan ceria. BERNAMA

http://www1.mstar.com.my/

Posted by hAiRiL/spiderman_pink at 23:32  

2 comments:

ala.. yang tak masuk suratkhabar pun banyak lagi.. takde nye gaduh2.. :D

Maryam said...
21 October 2008 at 11:42 pm  

gaduh2 takde lah. abih yang perang2? =D

saje nak kongsi berita ni dengan penduduk di negeri selain mesia.

kalau kat singapura contohnya, budak uni kalau nak menikah dengan budak kelulusan lebih rendah pun boleh jadi satu isu tau ;)

22 October 2008 at 6:38 pm  

Post a Comment