Tips Keselamatan Untuk Menjaga Bayi

Tuesday, 19 February 2008

Assalamu'alaikum wrt wb.

Ni ada sedikit tips untuk para mempelai yang baru menikah, atau pasangan yang telah lama menikah, yang akan ada anak, atau yang dah ada anak, dan yang sewaktu dengannya.

Mungkin selama ni antum semua tak tahu cara betul dan selamat untuk menjaga bayi. Sesiapa yang dah tersilap, harap dapat taubat dengan segara. Ini sebagai peringatan buat diri ana juga. Moga dapat ambil iktibar dari tips tersebut insha Allah.



Album Tips Keselamatan Untuk Menjaga Bayi @ Multiply

Posted by hAiRiL/spiderman_pink at 23:32  

8 comments:

this is soooooo farnieeee!! hah!

Anonymous said...
20 February 2008 at 10:50 am  

i like the Fun Games for Baby.

the baby muka serious giler seh haha

20 February 2008 at 11:19 am  

hmm.. part washing baby tu.. akak tak pernah lah buat macam gitu.. tapi letak bawah paip air adalah nak cepat.. itu dah untuk anak yang ke tiga (eema) or empat (nadh). kalau first punya tu.. siap dengan basin, temperature checking tool, sabun baby, tuala kat tepi.. all the works. :p

madame blossom said...
21 February 2008 at 8:24 am  

takkan washing je? abih drying? komfem masukkan dalam dryer atau washing machine full spin dry kan? XD

21 February 2008 at 1:15 pm  

buckling up baby... sape suruh takleh duk diam.. memang le kena wat camtu pasal takde seat utk baby.. polis pun tada.. he he he...

Maryam said...
21 February 2008 at 3:03 pm  

yam, zalimnya!

haha..

adik muhammad selalu ke kene camtu? :D

21 February 2008 at 3:17 pm  

'ali dan muhammad, memang kena! he he he...

Maryam said...
23 February 2008 at 7:20 pm  

HAHAHAHAHAHA!!

alfaqeer said...
28 May 2008 at 12:07 am  

Post a Comment